preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Sisak

 > Upisi
OBAVIJEST O UPISIMA

Dragi naši budući učenici, 

na ovoj stranici redovito pratite sve obavijesti vezane za vaše predstojeće upise u školskoj 2021./2022. godini.

Ovdje možete pristupiti Odluci o upisima, za školsku godinu 2021./2022.
Za sva pitanja obratite se na mail: marina.jovanic@gmail.com  i  vanja.licina@skole.hr

 

Prilažemo program za zanimanje Poslovni tajnik te poveznicu na kurikulum za zanimanje Ekonomist.


NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U 1. RAZRED U ŠK.GOD. 2021./2022.

Ekonomska škola Sisak u šk.god. 2021./2022. upisuje dva razredna odjela u zanimanju EKONOMIST/ICA ( 44 učenika) i jedan odjel u zanimanju POSLOVNI TAJNIK/ICA (22 učenika).

 

U skladu s Odlukom o upisu učenika u 1. razred srednje škole u šk.god. 2021./2022. od 20. svibnja 2021., datum upisa u ljetnom upisnom roku bit će u ponedjeljak, 12. srpnja 2021. od 8.00 do 14.00 sati. Za upis je potrebno poslati (skenirano ili slikano) na adresu e-pošte eksk.upisi@gmail.com :

 • Upisnicu iz sustava Upisi.hr  potpisanu od roditelja i učenika
 • Potvrdu liječnika školske medicine (ne obiteljskog liječnika, niti medicine rada) o zdravstvenoj sposobnosti kandidata za program u koji se upisuje
 • Svjedodžbu 8. razreda
 • Dokumentaciju kojom se ostvaruju dodatni bodovi za upis
 • Domovnicu
 • Rodni list

Dokumente elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola u slučaju potrebe mogla kontaktirati. Ukoliko je roditelj/skrbnik u  nemogućnosti slanja dokumentacije e-poštom, istoga dana u navedeno vrijeme, dokumentacija se može osobno donijeti na adresu Marijana Cvetkovića 2, Sisak u prostor Industrijsko-obrtničke škole Sisak.

Provjera predznanja stranog jezika (engleskog i njemačkog, za učenike koji su prijavili 1. strani jezik kojeg su učili manje od 4 god. u osnovnoj školi) za upis u 1.razred provest će se 29.6.2021. u 9.00 na gore navedenoj adresi, na pisani zahtjev učenika koji treba predati najmanje 3 dana prije provjere u tajništvu škole. 

Zdravstveni zahtjevi i funkcionalne sposobnosti potrebne za obrazovne programe Ekonomist i Poslovni tajnik preuzete su iz Jedinstvenog popisa zdravstvenih zahtjeva srednjoškolskih programa u svrhu upisa u 1. razred srednje škole (objavljen na www.mzos.hr).

Popis zdravstvenih zahtjeva za program obrazovanja Ekonomist: uredan vid, uredan sluh, uredan govor, uredna funkcija gornjih ekstremiteta, uredno kognitivno funkcioniranje.

Popis zdravstvenih zahtjeva za program obrazovanja Poslovni tajnik: uredna funkcija gornjih ekstremiteta, uredno kognitivno i emocionalno  funkcioniranje.

Uz opći uspjeh od 5.-8. razreda, predmeti koji se boduju u oba zanimanja su:

-Hrvatski jezik

-strani jezik (samo jedan)

-Matematika       

-Povijest

-Geografija

-Tehnička kultura

Vrednuje se i natjecanje Mladih tehničara.

U zanimanju Ekonomist uči se jedan strani jezik i to Engleski jezik ili Njemački jezik. U zanimanju Poslovni tajnik uče se Engleski jezik ili Njemački jezik kao 1. strani jezik i  kao 2. strani jezik Njemački jezik (početni ) ili Španjolski jezik (početni).

Izborna nastava u 1. razredu u zanimanju Ekonomist je Obiteljski posao ili Globalno poslovno okruženje, a u zanimanju Poslovni tajnik izborni je predmet Latinski jezik.

 

Sve ostale informacije možete saznati preko poveznice https://www.upisi.hr/upisi/ , a za pitanja se možete obratiti na br. tel. 044 782 7897 te pogledati na mrežnoj stranici škole pod Upisi.


DOSTAVA DOKUMENTACIJE

Dostava dokumentacije za upis u 1. razred 2021./2022. vrši se online. Dokumentaciju je potrebno SKENIRATI i poslati na e-mail adresu: eksk.upisi@gmail.com

Dobit ćete potvrdu o primitku kako biste znali da smo zaprimili dokumentaciju. U slučaju problema sa slanjem dokumentacije ili ako niste zaprimili potvrdu o primitku, javite se na broj 0447827897 ili 0923598612. 

Prilikom slanja upisne dokumentacije e-mailom, obavezno naznačiti broj mobitela na koji ste dostupni.  

Datumi slanja dokumentacije: 12.7. od 8:00 do 14:00. Ukoliko ste u nemogućnosti slanja dokumentacije e-poštom istoga dana u navedeno vrijeme, dokumentaciju možete osobno donijeti na adresu Marijana Cvetkovića 2, Sisak u prostor Industrijsko-obrtničke škole Sisak. Molimo vas ozbiljno shvatite ovaj datum i vremenski okvir, jer nakon njih upis više nije moguć.

Popis obveznih dokumenata za upis za sve učenike koje  je  potrebno skenirati i poslati na e-mail eksk.upisi@gmail.com :

 •  Upisnica iz sustava Upisi.hr  potpisana od roditelja i učenika
 • Potvrda liječnika školske medicine (ne obiteljskog liječnika, niti medicine rada) o zdravstvenoj sposobnosti kandidata za program u koji se upisuje
 • Svjedodžba 8. razreda
 • Dokumentacija kojom se ostvaruju dodatni bodovi za upis
 • Domovnica
 • Rodni list

 Popis obveznih dokumenata učenika koji  su ostvarili izravan upis (SKENIRATI i poslati na e-mail eksk.upisi@gmail.com):

 • Upisnica iz sustava Upisi.hr  potpisana od roditelja i učenika
 •  Svjedodžba 8. razreda
 • Stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
 • Rješenje o primjerenom obliku školovanja
 • Druga dokumentacija kojom se ostvaruju dodatna prava za upis
 • Domovnica
 • Rodni list

STRANI JEZICI / IZBORNI PREDMETI

EKONOMISTI:

Jezici: Učenici u zanimanju Ekonomist uče jedan strani jezik i biraju između njemačkog i engleskog jezika.

Prvi strani jezik u pravilu je jezik koji se osam godina učio u osnovnoj školi.

Vjeronauk/etika: Molimo sve pristupnike da u sustavu označe žele li učiti vjeronauk ili etiku. Obavezno je opredijeliti se za jednu opciju.

Izborni predmeti: Učenici biraju jedan predmet od ponuđena dva (Globalno poslovno okruženje ili Obiteljski posao).

POSLOVNI TAJNICI:

Jezici: Učenici u zanimanju Poslovni tajnik obvezno uče dva strana jezika. Za prvi strani jezik biraju između njemačkog i engleskog jezika. Drugi strani jezik biraju između njemačkog jezika (početnog) ili španjolskog jezika (početnog).

Prvi strani jezik u pravilu je jezik koji se osam godina učio u osnovnoj školi.

Učenici koji biraju njemački kao prvi strani jezik, za drugi strani jezik biraju španjolski jezik.

Učenici koji biraju engleski kao prvi strani jezik, za drugi strani jezik biraju između njemačkog (početnog) i španjolskog (početnog) jezika.

U sustavu je obvezno izabrati jedan prvi strani jezik i jedan drugi strani jezik.

Za izborni predmet učenici biraju latinski jezik jer nemamo alternativu.

Vjeronauk/etika: Molimo sve pristupnike da u sustavu označe žele li učiti vjeronauk ili etiku. Obavezno je opredijeliti se za jednu opciju.


PROVJERA PREDZNANJA STRANOG JEZIKA

Ovu provjeru trebaju obaviti samo oni učenici koji žele odabrati učenje stranog jezika (engleskog ili njemačkog) kao prvog stranog jezika kojeg nisu učili najmanje 4 godine u osnovnoj školi. 

Provjera predznanja stranog jezika (engleskog i njemačkog) za upisu 1.razred provest će se 29.6.2021. u 9.00 na pisani zahtjev učenika koji treba predati najmanje 3 dana prije provjere. 

Provjera će se obaviti u prostorijama Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Marijana Cvetkovića 2, Sisak.

Provjera stranog jezika obavljena u jednoj školi vrijedi za sve škole.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik

e-Dnevnik za učenike

Škola ambasador Europskog parlamenta

BROŠURA-NOVE PSIHOAKTIVNE TVARI

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 11. 2017.

Ukupno: 130447
CMS za škole logo
Ekonomska škola Sisak / Kralja Tomislava 19, HR-44103 Sisak / www.ss-ekonomska-sk.skole.hr / ured@ss-ekonomska-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju