preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Sisak

 > Projekti
POVEĆALO-program medijske pismenosti
Povećalo obuhvaća aktivnosti jačanja kompetencija mladih u području medijske pismenosti.

U siječnju 2018. godine počela je provedba projekta medijske pismenosti "Povećalo" u Ekonomskoj školi Sisak. Nositelj projekta je udruga za mlade i djecu Novi svijet, a Sisačko-moslavačka županija i škola sudjeluju kao partneri.

Osnovnu okosnicu programa čine dva obrazovna modula koji se provode u formi interaktivnih radionica, u okvirima građanskog odgoja, za učenike srednjoškolskog uzrasta.

 

Prvi, osnovni modul namijenjen je svim učenicima škole-partnera provodi se kroz 4 sata razrednog odjela, dok će se aktivnostima drugog modula obuhvatiti skupina učenika koja kroz prvi modul iskaže veću razinu interesa i motivacije za nastavak proučavanja programske tematike i provoditi će se izvan nastave u prostoru udruge Novi svijet.

Sve programirane odgojno-obrazovne aktivnosti u potpunosti su usklađene s odredbama Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole kao i sa Smjernicama za projekte udruga koje se provode u odgojno-obrazovnim ustanovama objavljenim od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Programske aktivnosti zaokružuje opremanje škole suvremenim tablet računalima, izdavanje posebne edukativne brošure s projektnom tematikom namijenjene učenicima te aktivnosti evaluacije i vidljivosti.

 

Više možete saznati na sljedećim poveznicama:

http://www.novi-svijet.hr/programns/povjetarac/povecalo

http://www.novi-svijet.hr/vijesti/2508/pripazimo-kome-vjerujemo

 

 

 

 


Projekt “Znam i mogu”

Projekt “Znam i mogu” provodio se tijekom protekle školske godine 2016./2017. u partnerstvu sa Siriusom – Centrom za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Učenici su mogli sudjelovati u raznolikim radionicama koje su za cilj imale osnažiti ih u procesu donošenja odluka o nastavku obrazovanja, bolje ih upoznati s konceptima profesionalnih interesa, ukazati im na važnost dobrih obrazovnih odluka i na važne čimbenike na koje moraju obratiti pažnju kod odabira fakulteta, viših škola ili neke druge vrste obrazovanja. Učenici su također dobili i informacije gdje samostalno mogu saznati više o ponudama raznih obrazovnih programa.

Svi učenici trećih razreda škole su sudjelovali u ovim radionicama: ukupno su provedene 3 radionice na kojima je sudjelovalo 87 učenika škole.

Za one najneodlučnije osigurali smo kompletan proces profesionalnog usmjeravanja uz intervju i psihologijsko testiranje te povratnu informaciju i savjetovanje. Od učenika trećih razreda škole, njih 17 je sudjelovalo u procesu profesionalnog usmjeravanja.

Osim pomoći kod samog odabira budućeg zanimanja/obrazovnog programa učenike smo “opremili” i važnim alatima u procesu traženja posla pa su tako imali priliku naučiti kako napisati dobar životopis i molbu za posao, kako istaknuti svoje prednosti za pojedino radno mjesto i time povećati šanse za pronalazak posla. Provedena je 1 radionica na kojoj je sudjelovao 21 učenik.

Kako bismo dodatno podržali učeničke poduzetničke potencijale omogućili smo im da “iz prve ruke” od stručnjaka iz prakse dobiju vrijedna znanja iz područja poduzetništva kroz interaktivne radionice na kojima su mogli naučiti nešto o tome kako se izrađuju poslovni planovi, gdje pronaći novac za svoj pothvate, kako upravljati poduzetničkim pothvatom te kako uspješno koristiti prodajne i prezentacijske vještine.

Za jesen najavljujemo još neke od radionica i veselimo se budućoj suradnji te se ovim putem zahvaljujemo zaposlenicima škola, učenicima i suradnicima iz Siriusa na izvrsnoj suradnji!


UČENICI IZRADILI GASTRO VODIČ GRADA SISKA

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Siska, vježbeničke tvrtke 4. razreda Ekonomske škole Sisak realizirale su projekt izrade gastro vodiča grada Siska. Učenici su prikupili podatke o gastro ponudi grada Siska te ih objedinili u vodiču otisnutom u 25 primjeraka. Vodič se može pogledati u prostoru Turističke zajednice Sisak. Projekt je financiran sredstvima Sisačko-moslavačke županije (3000kn).

 

U prilogu se nalazi elektronička verzija vodiča.

 

Priloženi dokumenti:
Gastro vodic grada Siska.pdf


Zajedno do inkluzivnog obrazovanja

Projekt „Zajedno do inkluzivnog obrazovanja“ u 2016./17. školskoj godini

 

Sisačko-moslavačka županija u partnerstvu sa osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač provodi projekt „Zajedno do inkluzivnog obrazovanja“. Svrha projekta je stvaranje uvjeta za obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju,  u cilju ostvarivanja inkluzivnog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija. Projektom će se osigurati pomoćnici u nastavi za 59 učenika s teškoćama u razvoju.

 

Razdoblje provedbe projekta je od 31.8.2016. do 30.8.2017.

 

Ekonomskoj školi Sisak, kao partneru na projektu odobreno je dvoje pomoćnika za dvoje djece s teškoćama u razvoju tijekom školske godine 2016/2017.

 

Vrijednost projekta je 1.939.950,00 kuna, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., dok Sisačko-moslavačka županija sufinancira 5% odnosno 96.997,50 kn.

 

                                                                                                                                                                 Sisačko-moslavačka županija     

 

           


Projekt umrežavanja strukovnih škola Grada Siska

U sklopu Programa poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls za 2014. godinu, Mjera D1, Ekonomska škola Sisak potpisala je 31.07.2014. s Ministarstvom poduzetništva i obrta ugovor o dodjeli bespovratne potpore za realizaciju projekta umrežavanja strukovnih škola Grada Siska. Školi su dodijeljena poticajna, namjenska i bespovratna sredstva u najvišem iznosu do 49.179,00 kn za nabavu računala i računalnih programa utvrđenih tablicom proračuna projekta.

Nositelj projekta je Ekonomska škola Sisak, a napisan je u suradnji s Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. Svrha projekta je umrežiti tri strukovne škole Grada Siska (Ekonomsku školu Sisak, Industrijsko-obrtničku školu Sisak i Strukovnu školu Sisak) na način da učenici Ekonomske škole učenicima drugih škola ponude usluge istraživanja tržišta, razvoja, marketinga i prodaje proizvoda, tj. da se učenike triju škola pripremi za svijet stvarnog poslovanja. Glavni ciljevi projekta su osnivanje mreže strukovnih škola Grada Siska kroz održavanje 6 sastanaka učenika škola i 6 sastanaka nastavnika škola, osnivanje zadruge u Ekonomskoj školi Sisak, nabava računala za specijaliziranu učionicu za nastavu Vježbeničke tvrtke Ekonomske škole te izrada baze podataka projektnih ideja učenika triju škola. Za realizaciju projekta zaduženi su voditelj projekta Vanja Ličina, prof., koordinatorica projekta Marina Grgurač, dipl.oec., asistentica projekta Jadranka Todorović, dipl.oec. i financijska administratorica Vesna Štengl, oec.

Projekt će biti proveden unutar 6 mjeseci od potpisivanja ugovora s Ministarstvom poduzetništva i obrta i bit će primjereno medijski popraćen. 

 

Vanja Ličina, prof.


Škole Afrike - UNICEF

Akcija Caritas i učenici, pomoć za božićne blagdane.

Akcija Crveni križ.

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik

e-Dnevnik za učenike

Škola ambasador Europskog parlamenta

BROŠURA-NOVE PSIHOAKTIVNE TVARI

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 11. 2017.

Ukupno: 130443
CMS za škole logo
Ekonomska škola Sisak / Kralja Tomislava 19, HR-44103 Sisak / www.ss-ekonomska-sk.skole.hr / ured@ss-ekonomska-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju