preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Sisak

Školsko sportsko društvo ekonomist

Ciljevi:           

Tjelesnim vježbanjem trajno poticati skladan rast i razvoj, znati pravilno odabrati i primjenjivati sadržaje tjelesnog vježbanja. Učenike poticati i usmjeravati prema športu i sportsko-rekreacijskim aktivnostima. Zbližiti učenike svih uzrasta u zajedničke i prijateljske ekipe, bez obzira na dob i spol. Potaknuti druženje i pozitivan rad i suradnju.  Poučavati učenike o primjerenim oblicima ponašanja na sportskim terenima i tribinama, te prevenirati nasilje.

 

Namjena:      

Aktiviranje što većeg broja učenika u sportske aktivnosti, sudjelovanje na sportskim natjecanjima. Razvijati prijateljstvo, razumijevanje, tolaranciju među raznim uzrastima, te prihvaćanje pogrešaka osobnih i tuđih. Razvijati svijest o uljuđenim pravilima sportskog ponašanja tijekom bavljenja sportskom aktivnosti i za vrijeme promatranja sportskih priredbi i natjecanja. Također je namjena stjecanje znanja o najvišoj razini odgovornosti za osobno zdravlje i zdravlje drugih.

 

Nositelji: 

Helena Dobranić, prof., Dario Gec, prof., Zoran Sertić, prof.

 

Način realizacije: 

Zadani ciljevi realizirati će se kroz godišnji plan i program tjelesne i zdravstvene kulture tj. kroz nastavu. Također će učenici dva puta tjedno imati mogućnosti raditi u skupinama za određeni sport. Znači kroz izvannastavne aktivnosti uvježbavati tehničko-taktičke elemente, te se tako pripremati za natjecanja. Učenicima će se omogućiti i sudjelovanje na natjecanjima od gradske do državne razine. Učenici će sudjelovati i u obilježavanju dana sporta kao i na sportskim priredbama u organizacijama Saveza sportskih udruga grada Siska. ŠŠD Ekonomist organizirati će i međurazredna natjecanja.

Učenici Ekonomske škole Sisak sudjeluju u većini sportova za koja su organizirana natjecanje u rangu srednjih škola. To su: odbojka, rukomet, košarka, nogomet, atletika i kros. Prema mogućnostima škola će prijaviti i mušku i žensku ekipu. Učenicima će biti omogućeno u dogovoru s profesorom i odlazak na sportske utakmice tj. natjecanja. Tijekom školske godine to su sportski događaji prema preporuci Hrvatskog školskog sportskog saveza, ili prema ponudama klubova koji ponuda slobodan ulaz na utakmice. Također će učenici za potrebe škole biti organizirani za provođenje sportskih događaja i obilježavanje važnijih datuma.

 

Vremenik: 

Tijekom školske godine u terminima osiguranih od strane Zajednice sportskih udruga grada Siska u dvorani Osnovne škole Ivana Kukuljevića, i to dva puta tjedno u trajanju od 2 školska sata. Također tijekom zimskih i proljetnih praznika (prema potrebi). Natjecanja se organiziraju prema rasporedu i odluci Saveza školskog sporta grada Siska, te Županijskog saveza.

 

Troškovnik: 

Prema potrebama ŠŠD osigurati će se financiranje iz dostupnih izvora.

 

Vrednovanje:

Usporedba rezultata proteklih godina i tekuće godine 2015/2016. Pohvalama i nagradama za uloženi trud i ostvareni rezultat.  Analiza prema vrsti sporta, rangu natjecanja, mogućnostima učenika, broju treninga i načinu treniranja.


Odbojkaška sekcija

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik

e-Dnevnik za učenike

Škola ambasador Europskog parlamenta

BROŠURA-NOVE PSIHOAKTIVNE TVARI

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 11. 2017.

Ukupno: 130447
CMS za škole logo
Ekonomska škola Sisak / Kralja Tomislava 19, HR-44103 Sisak / www.ss-ekonomska-sk.skole.hr / ured@ss-ekonomska-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju